Välkommen till Brandskyddsbutikens webshop

Evakuerings stol Evac + Chair

Price: från 16 250,00 SEK

Evac+Chair evakueringsstol

är  världsledande som utrymningsstol och ett utmärkt hjälpmedel för snabb och säker utrymning för funktionshindrade, rörelsehindrade eller skadade personer (tillfälligt benbrott t ex). Numera benämns utrymning för funktionshindrade även som frångänglighet, dvs motsatsen till tillgänglighet som innebär  att få tillgång till ex vis en lokal, medans frångänglighet innebär att man också skall kunna utrymma säkert vid en ev nödsituation.

Stolen förvaras hopfälld och tas fram vid behov av utrymning nedför eller uppför (option) trappor. Det behövs endast en person för att transportera en funktionshindrad/rörelsehindrad eller skadad person på upp till 150 kg ut ur byggnaden.

En bra utrymningssäkerhet är viktigt för alla och det är starkt rekommenderat att använda stolen vid utrymningsövning. Kontakta oss om ni önskar utbildning i hur man använder stolen. Om det inte finns någon funktionshindrad på plats för tillfället går det såklart bra att öva med någon annan. I händelse av en nödsituation såsom brand, ska hissarna inte användas, vilket medför att människor med funktionshinder eller som är skadade kan få svårt att ta sig ut. Enligt lag skall funktionshindrade ges samma möjligheter som andra. Var beredd.

Evac+Chair finns i 2 varianter, dels den för nedåtgående och den för både ned och uppåtgående utrymning. Välj modell nedan och se priset som ändras längst upp. Både ned och upp har 3-4 veckors leveranstid.

Se även tillbehör som dammskydd, väggskåp och komfortsätet.

classic-editor-remember: classic-editor
Product Options
Product in stock
Quantity
Loading Updating cart...