Rökluckor

Läs mer på Röklucka.nu

Läs mer om rökluckor på www.röklucka.nu

Installation montering av ny röklucka/rökluckor

Vi erbjuder installation av ny modern röklucka/rökluckor. Byt ut er gamla till en bättre som både fungerar bättre och är tätare och ger mindre kallras.
Vi utför projektering och installation av helt ny röklucka/rökluckor.

Arbetsområde är Stockholms län
Beställ offert för installation av röklucka/rökluckor

se nedan film på röklucka som installerats av Brandskyddbutiken

Service och underhåll av röklucka/rökluckor

Service och underhåll utförs på rökluckor/brandgasventilation. Röklucka kallas även för Brandgasventilation. Reglerna säger att service/underhåll skall utföras av utbildad servicetekniker 1 gång om året!

Fast Pris för service är beroende av antal och typ, ju fler/enklare luckor desto billigare pris. Ev. materialkostnad tillkommer. Se prislista för service av rökluckor.
Är det länge sedan eran röklucka/ rökluckor haft service kan det behövas fler åtgärder, i så fall kan ni beställa en offert, klicka på länken nedan.

Arbetsområde är Stockholm med kranskommuner, dvs Stockholms län Beställ offert för service av rökluckor

Rökluckor används bl a för att vädra ut rök från t ex trapphus för att underlätta utrymning för boende, underlätta räddningstjänstens arbete, undvika brandgasspridning/brandgasexplosion vid brand.
Vid den tragiska händelsen lördagen den 25 juli 2009 med brand i Rinkeby så försvårades släckningsarbetet av att det inte gick att öppna en röklucka, enligt reportage från SVD, se länk till artikeln nedan.
Sex döda i trapphus vid brand

VIKTIGT att komma ihåg är att man normalt sett inte bör gå ut i ett rökfyllt trapphus (om det inte är i din lägenhet det brinner), vänta istället på räddningstjänst (brandkåren) som ger instruktioner (och öppnar ev rökluckor). Varje lägenhet (över 3 vån) ska enligt reglerna vara tätad emot brand och rök i 60 min (alt 30 min för lägre antal vån) så stäng dörrar och fönster och vänta på brandkåren, är du orolig, ring 112.

BRANDRÖK är GIFTIG.

Använd ALDRIG hissen vid brand. När det brinner, kan t ex kablar brinna upp och en kortslutning varsomhelst kan ge strömavbrott i hela fastigheten så att hissen stannar mellan två våningsplan och då sitter man fast i hissen.
Köp skyltar att sätta upp utanför hissen på varje våningsplan här